• bewust van lichaam en geest zensa yoga sandra koornneef

Yoga Retreat Frankrijk

Terug naar Jezelf, Je Ware Zelf


Een lang weekend vol rust – vrijheid – vreugde – bezinning. 
Een bijzonder weekend om terug bij jezelf te komen. Het begint al met een warm welkom door ons team. Een gevoel van thuis komen als je de drempel over stapt van Casa Caminante. Op drieëneenhalf uur rijden van Utrecht ontdek je deze bijzondere plek aan de rand van de Noord-Franse Champagne Ardennen. De weidse omgeving met heuvels, de absolute rust en de tijd voor jezelf, bezorgen je een gevoel van totale vrijheid. Innerlijke vrijheid. Het mooiste wat je jezelf cadeau kunt geven, om dié innerlijke rust te vinden, waar je hart naar verlangt.

Ervaar Yoga op een unieke plek in de idyllische tuin, innerlijke rust tijdens de stilte dag (niet elk weekend), verdieping in meditatie, Yoga Nidra voor een goede nachtrust en de stilte van de natuur om je heen. Na een paar nachten in deze bijzondere omgeving ben je weer terug bij alles wat belangrijk is in het leven. In contact staan met jezelf, je Ware Zelf en het leven. Samen deel je plezier, mooie gesprekken, stilte en bijzondere momenten onder het genot van wereldse vegetarische gerechten. Lekker binnen of buiten bij het haardvuur.

De naam van het huis ‘Casa Caminante’ is spaans voor ‘Huis van de Reiziger’. Na vele jaren van verbouwen is het huis meegegroeid met de vele reizen die de eigenaren Sylvia & Frans hebben gemaakt en is het geworden tot wat het nu is. Een prachtig stijlvol huis met een verhaal en elke kamer heeft haar eigen, unieke karakter.  Kortom een huis met een ziel! We wensen je een verblijf dat je verwachtingen overtreft.

‘moge de ziel van Casa Caminante je tillen over grenzen die hier niet bestaan.’

Dit weekend is INCLUSIEF:

• 3 overnachtingen op een 2-persoonskamer
• alle maaltijden:
– 3 x ontbijt
– 3 x lunch
– 3 x 3-gangen diner (vegetarisch)
• Onbeperkt drinken: thee, koffie, gezonde smoothies
• Alle yogalessen/ meditatielessen/ stilte dag/ Yoga Nidra
• Gebruik van buiten jaccuzzi en sauna
• Gebruik van handdoeken, badjassen en slippers

Dit weekend is EXCLUSIEF:

• Heen- en terugreis
• Reis- en/of annuleringsverzekering

Bij te boeken dit weekend ter plaatse:

• Coachsessies o.b.v. Yogische Wetenschap Integrale Yoga India
• Ayurvedische Massage 

De kosten van dit volledige weekend bedragen € 399,- p.p. o.b.v. een 2 persoonskamer.

Programma – Terug naar Jezelf, je Ware Zelf

vrijdag
Aankomst is tussen 15.00uur – 17.00uur. Na een warm welkom settel je je in het ‘Huis van de Reiziger’. Wandel rond, ontdek je kamer en het huis, de prachtige tuin. Voel de fijne sfeer en land rustig op dit bijzondere plekje. Gevoel van thuis zijn, even niets, alleen maar puur bewustzijn in het moment. Na een korte uitleg over het mooie weekend kunnen we aanschuiven voor een heerlijk vegetarisch diner. ’s Avonds volgt een rustige yogales & meditatie.
zaterdag
Na een licht ontbijt starten we de dag met Yoga & Meditatie. Daarna heb je vrije tijd om te wandelen. De lunch volgt na een heerlijk ochtendje voor jezelf en voor degene die willen is er na de les een meditatieles & wandeling. De middag is voor jezelf in te vullen. In het begin van de avond volgt het diner met elkaar aan de lange tafel binnen of buiten. Verder op de avond is er een zachte yogales en Yoga Nidra voor een heerlijke nachtrust. De avond is verder zelf in te vullen in de jacuzzi of de sauna, of op het terras bij het haardvuur.
zondag
Stiltemiddag (geldt niet ieder weekend). Een bijzondere dag en misschien voor jou een nieuwe beleving. De dag beginnen we met een heerlijk licht ontbijt, want na het ontbijt start de yogales met meditatie. Na de les is er thee en misschien heb je trek gekregen. Dan staat er een gezonde smoothie voor je klaar. Je hebt even de tijd voor jezelf. Na de lunch gaan we een wandeling maken van ongeveer 5a6km (optioneel) In de middag is er een mediatie voor wie dit wilt. Na het avondeten wordt er Yoga Nidra gegeven. 
maandag
De ochtend beginnen we met een ontbijtje en daarna starten we met de Yogales & Meditatie. Daarna vrije tijd t/m de lunch. De lunch nuttigen we met elkaar en zo rond 14.00uur vertrekken we.

Accommodatie

Het ‘Huis van de Reiziger’ ligt op een mooie plekje in de Franse Ardennen. De eigenaren hebben hier hun ziel en zaligheid in gestoken om een plek te creëren waarin iedereen zich thuis voelt. Elke kamer heeft zijn eigen thema, bereikbaar via het huis binnen of via een mooie loopbrug buiten. Je kunt je terugtrekken in de vele hoekjes van het huis, buiten in de tuin, in het prieeltje of gewoon op je kamer.
Het huis heeft een mooie keuken, een grote eettafel, ruime en sfeervolle kamers en badkamers (soms gedeeld met een andere kamer), jacuzzi (buiten), sauna, yogaruimte, grote tuin, open haard binnen & buiten. Onbeperkt mag je gebruik maken van de sauna, jacuzzi, handdoeken, badjassen en slippers.

Yoga

Dit yogaweekend is toegankelijk voor beginners/ gevorderden Yoga & Meditatie. Onze ervaren en gediplomeerde docenten helpen je op weg in de Yoga of verdiepen je kennis. Leer ademhalingsoefeningen om je geest en lichaam tot rust te brengen, Yoga om je lichaam soepel te maken en Meditatie om innerlijk stil te worden. Er wordt Integrale Hatha Yoga geven, Yoga Nidra, Dynamische Hatha Yoga & Meditatie.

Groepsgrootte & Prijs

Minimum aantal deelnemers is 10 personen –  maximaal 14 personen.
€ 385,- p.p. o.b.v. 2-persoonskamer met eigen badkamer of gedeelde badkamer.
Als de kamers zijn volgeboekt, dan is er plaats voor een 2-persoonsbungalowtent in de tuin & 1 plaats voor een camper of eigen tent. 

Via de site boek je je retreat en reserveer je zo je plekje. Ervaar het en ga mee op ontdekkingsreis.

Inschrijving Retreat Frankrijk 2020

Inschrijving Retreat Frankrijk