• Hatha Yoga Zensa Yoga

Workshops & activiteiten

Workshop RugYoga Nootdorp

11 februari 13.00uur

Op zaterdagmiddag 11 februari organiseert Zensa Yoga een praktische rugyoga workshop bij Mica Yoga in Nootdorp. Heb je (ernstige) rugklachten en kom je er maar niet vanaf? Dan is deze middag echt een uitkomst. Sandra Koornneef is ervaringsdeskundige op het gebied van rugyoga en heeft dankzij specifieke Integrale Hatha Yoga haar (chronische) rugklachten onder controle. Zij staat klaar om jou te helpen met persoonlijke aandacht en aanpak, voorzien van bewuste yogahoudingen, verdiepte ontspanning, gerichte ademhaling, concentratie en pijn bevrijdende meditaties. Deze bewustwordingsmiddag zorgt voor meer eenheid tussen lichaam en geest, iets wat vanzelfsprekend is tijdens de yoga. De houdingen zorgen voor soepelheid in de ruggengraat, geeft ruimte tussen de wervels en de zenuwen worden natuurlijk geprikkeld.

Voor wie?
Iedereen met rugklachten. Twijfel je?

Neem contact op met Sandra via info@micayoga.nl

Ouder & Kind Yogales

24 februari 15.00uur

Jaaaa, het is weer zover. Op 24 februari organiseert Zensa Yoga de Ouder & Kind yogales. Een uur lang genieten samen met je zoon/ dochter of je kleinkind of wellicht je neefje of nichtje. Kom je met twee kindertjes? Ook leuk! Na de yogales staat er wat te drinken klaar voor iedereen.
We hebben plek voor 10 ouders met kinderen. Je hebt dan echt de aandacht voor elkaar. Maar wat gaan we doen? Op spelenderwijs doen we ademhalingsoefeningen, yogahoudingen die allemaal te maken hebben met dieren en een ontspanningsoefening om eventjes heeeelemaal tot rust te komen met elkaar. We gaan ook proberen om stil te zitten, lukt dat 10 seconden voor de aller kleintjes? Misschien zelfs wel een halve minuut?
Deze Ouder & Kind yogales is echt een leuke les om je kindje kennis te laten maken met yogahoudingen, ademhaling en ontspanning. Echt de tijd voor elkaar en met elkaar. De leeftijd van de kindertjes is van 5 t/m 10 jaar (ongeveer). De les wordt gegeven door Sandra Koornneef. Aanmelden kan 4 weken voor aanvang van de les. https://zensayoga.yogibit.nl/cbm/

Yoga Nidra meditatie

5 maart 10.30uur

Op zondagmorgen 5 maart organiseert Zensa Yoga een prachtige Yoga Nidra meditatie. Tijdens deze hele relaxte les hoef je alleen maar overheerlijk te liggen (mag ook zittend) en je laten meeslepen in ‘meditatie’. Tijdens deze les lijkt het alsof je lichaam slaapt, maar jijzelf blijft bewust. Je balanceert tussen slaap en waakbewustzijn. De specifieke methodes van Yoga Nidra brengen je in deze staat, waarin je hele ‘zijn’ tot rust komt, maar je bewustzijn op een dieper niveau doorwerkt.
Daarom wordt deze vorm ook wel slaapyoga genoemd. Je keert je aandacht volledig naar binnen. Zo ontwikkel je je geheugen, creativiteit en kennis, maar beoefen je ook verdiepte ontspanning en loslaten van vastgeroeste gewoontes en PIJN. Zeker geschikt voor mensen die slecht in slapen vallen of die vaak wakker worden in de nacht. In de dag kan Yoga Nidra je helpen om moeheid los te laten, want 1 uur Yoga Nidra staat aan 4 uur slaap. Je hoeft geen beoefenaar te zijn in yoga of meditatie om deze mooie les te kunnen volgen. Iedereen kan hieraan meedoen: beginner of gevorderd.

Inschrijven via deze link: www.zensayoga.nl/lesrooster

Stilte Retraite

 

26 maart 9.45uur

Op zondag 26 maart organiseert Zensa Yoga een mooie stilte retraite. Het is een retraite waarop we ons even terugtrekken uit de dagelijkse gang van zaken en we eens stilstaan bij onszelf. Bij de gewoonte waarmee we normaal op de automatische piloot door het leven gaan. Tijd waarbij we onze aandacht naar binnen toe keren – naar ons Ware Zelf. Het is een dag waarop ons systeem gereset wordt en je tot jezelf komt. Die stille plek in onszelf omvat een enorme zee van ruimte, waarin inzichten als vanzelf lijken te ontspringen, vanuit een enorme bron van innerlijke wijsheid. Stilte brengt inzicht, rust en inspiratie.

Tijdens de stiltedag:

9.45uur – 10.00uur: aankomst in stilte
10.00uur – 11.30uur: yoga & meditatie

11.30uur – 11.50uur: pauze
11.50uur – 13.00uur: Yoga Nidra

13.00uur – 13.45uur: lunch
13.45uur – 15.00uur: stilte wandeling incl. korte pauze

15.00uur – 15.45uur: in stilte zitten en/of liggen
15.45uur – 16.00uur: thee met wat lekkers
16.00uur: vertrek in stilte

Iedereen kan hieraan meedoen: beginner of gevorderden. Inclusief lunch. Inschrijven via deze link: www.zensayoga.nl/lesrooster

Workshops & meer

Bij Zensa Yoga organiseren we vaak mooie workshops, bijzondere meditatielessen of buiten-Yoga. Houdt ook onze social media kanalen in de gaten voor de meest recente activiteiten!

Instagram

Facebook

Eerst een van onze

lessen zelf ervaren?