• Zwangerschapsyoga Zensa Yoga

Zwangerschapsyoga

Zwangerschapsyoga bereid je fysiek en geestelijk voor op de geboorte van je kindje en leert je de uiterlijke en innerlijke processen die zich tijdens en na de zwangerschapsperiode afspelen, bewust te worden en te begrijpen.

Tijdens de zwangerschapsyoga doen we specifieke oefeningen om je lichaam op een bewuste manier te bewegen. Zo blijf je toch in beweging, maar alles draait om jou, je kindje, de zwangerschap en alles wat er nog meer bij komt kijken. Zo bereid je de komst van je kindje goed voor. We besteden tijdens deze les ook aandacht aan ontspannings- en ademhalingsoefeningen, speciaal aangepast aan de zwangerschapsperiode.

Gedachtens, hormonen en emoties kunnen in sommige periode de overhand nemen over jezelf. Zodoende staan er lichte ‘meditaties’ op het programma om meer in contact te komen met de stilte in jezelf, zodat alles wat meer tot rust komt in je lichaam en je hoofd.

Zwangerschapsyoga

Er kan op elk moment van de zwangerschap aan de lessen worden deelgenomen. Hoe eerder je aan de lessen deelneemt, des te beter kan je je geestelijk en lichamelijk voorbereiden. (Gebruikelijk start men tussen de 20e en 25e week van de zwangerschap, maar eerder of later kan natuurlijk ook).

En de vader?

Tijdens de zwangerschapslessen wordt de aanstaande vader samen met de aanstaande moeder uitgenodigd voor een partnerles. Dit houdt in gezamenlijk oefeningen doen die belangrijk zijn voor en tijdens de bevalling. Tijdens de instructieles wordt uitgelegd wat de rol kan zijn van de aanstaande vader voor en tijdens de bevalling. Deze les is aan te raden, maar natuurlijk niet verplicht.

Na-zwangerschapsyoga

De periode na de bevalling is heel bijzonder. Je leert het kind, dat je negen maanden bij je gedragen hebt, kennen. Fysiek en emotioneel onderga je grote veranderingen. Na-zwangerschapsyoga helpt je daarmee om te gaan. Deze yoga is er op gericht lichaam en geest te ontspannen en te versterken na de bevalling. Er worden specifieke oefeningen gedaan, zoals o.a. het versterken van bekkenbodem- en (onder)rugspieren. Daarnaast zijn er ontspannings- en ademhalingsoefeningen en lichte meditaties. Ook wordt er ingegaan op het bewust aannemen van (voedings)houdingen om lichamelijke klachten te voorkomen en/of te verminderen. Deze les is heel geschikt voor vrouwen met bekkenklachten. Men kan ongeveer 4 à 6 weken na de bevalling deelnemen.

Heb je vragen, wil je meer informatie of liever direct aanmelden?
Laat het ons weten >

Bekijk het lesrooster

Zensa Yoga is voor iedereen. We hebben altijd een les die bij je past.

Gratis proefles

Eerst een van onze lessen zelf ervaren?

 

Integrale Hatha Yoga

Integrale Hatha Yoga

Met Hatha Yoga bereid je je op de houding voor door de aandacht te concentreren.

Integrale Rug Yoga

Integrale Rug Yoga oga

Heb je rugklachten? Dan kunnen deze lessen uitkomst bieden. Wij staan klaar om jou te helpen.

Plus+ Yoga

Plus+ Yoga

Voorkom fysieke klachten en werk in een kleine groep aan rustige oefeningen om het lichaam soepel te houden.

Zensa Flow Yoga

Zensa Flow Yoga

Yogahoudingen vloeien in elkaar over. Deze flow yoga brengt je lichaam actief in beweging, je aandacht in het hier en nu.

Ademhaling- en meditatiecursus

Ademhaling- en meditatiecursus

Samen met onze ademhalingstechnieken richt deze les zich op het natuurlijk ademhalen en het creëren van meer rust in je hoofd.

Tiener Yoga

Tiener Yoga

Yoga is voor tieners (13-17 jaar) een hele mooie manier om te ontspannen en plezier te maken met elkaar.

Kinder Yoga

Kinder Yoga

De kinderyogalessen zijn ideaal om te leren ontspannen, aan je zelfvertrouwen te werken en plezier te hebben..

Zwangerschapyoga

Zwangerschapsyoga

Zwangerschapsyoga bereid je fysiek en geestelijk voor op de geboorte van je kindje en leert je de uiterlijke en innerlijke processen te begrijpen.

Prive Yoga en Coaching

Privé Yoga

Heb je behoefte aan één-op-één begeleiding d.m.v. yogahoudingen, meditatie, ademhalingsoefeningen, coaching of persoonlijke groei?

Online Yogalessen

Online Yogalessen

Wij bieden online yogalessen & meditatielessen aan via Skype. Creëer je eigen yogaplekje in huis en doe met ons mee.

Blijf op de hoogte