bewust van lichaam en geest zensa yoga sandra koornneef

Beginnerscursus Yoga & Meditatie

Start 4 oktober – woensdagmorgen 09.00uur t/m 10.30uur – 12-weekse cursus

Heel leuk nieuws!! Op woensdagmorgen 4 oktober start er een beginnerscursus yoga & meditatie. Echt het beste cadeau wat je aan jezelf kan geven. Iedereen heeft een bepaald doel om aan deze lessen mee te doen en deze cursus helpt je bij jouw doel. In deze Westerse cultuur wordt steeds meer van ons gevraagd, de druk die we vaak ervaren (bewust of onbewust) nemen we de hele dag mee en daarom is het belangrijk voor jezelf om te leren om dit los te laten. Natuurlijk creeër je ook een soepel lichaam en vergroot je het bewustzijn door even helemaal in het moment te zijn. Een hele natuurlijke belevenis! Hieronder meer informatie over de onderdelen die in de anderhalf uur durende les voorbij komen:

Hatha Yoga
Het aannemen van specifieke lichaamshoudingen is Hatha Yoga. Je bereidt je op de houding voor door de aandacht te concentreren. Gedurende het aanhouden van de houding wordt alle aandacht hierop gericht. Je wordt bewust van de lichaamsdelen die bij de houding betrokken zijn, de ademhaling en de werking ervan. Het resultaat van Hatha Yoga is een gezond functionerend lichaam en een heldere geest. Na de oefening volgt een rusthouding om de werking van de oefening te observeren. De energie die door de yogahouding is vrijgekomen wordt aan het zenuwstelsel toegevoegd door de rusthouding even aan te houden.

Pranayama/ Ademoefeningen
Pranayama zijn oefeningen voor het verbeteren, uitbreiden en beheersen van de ademhaling. Je gaat je natuurlijke ademhaling weer terug vinden.

Ontspanning
Tijdens de ontspanningsoefeningen word je bewust van spanning in verschillende delen van het wezen. Het bewustworden en observeren hiervan is een eerste stap om tot verdiepte ontspanning te komen.

Meditatie
Het stilmaken van het denkvermogen is belangrijk om de concentratie te kunnen richten. Tijdens de meditatie kom je in aanraking met de mentale stilte, een fundamentele ervaring in de Integrale Yoga. 

Deze beginnerscursus wordt gegeven door yogadocent Léon van Velden. Inschrijven kan via deze link.

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *