Yoga Retreat Pinksteren 2020

Een bijzonder weekend (29 mei t/m 1 juni) om terug bij jezelf te komen. Het begint al met een warm welkom en een gevoel van thuis komen als je de drempel over stapt van Casa Caminante. Ervaar Yoga op een unieke plek in de idyllische tuin, innerlijke rust tijdens de stilte dag, verdieping in meditatie, Yoga Nidra voor een goede nachtrust en geniet van de stilte van de natuur om je heen.

Na een paar nachten in deze bijzondere omgeving ben je weer terug bij alles wat belangrijk is in het leven. In contact staan met jezelf, je Ware Zelf en het leven. Samen deel je plezier, mooie gesprekken, stilte en bijzondere momenten onder het genot van wereldse vegetarische gerechten. Lekker binnen of buiten bij het haardvuur.

Op drieëneenhalf uur rijden van Utrecht ontdek je deze bijzondere plek aan de rand van de Noord-Franse Champange Ardennen. De weidse omgeving met heuvels, de absolute rust en de paarden bezorgen je een gevoel van totale vrijheid. Innerlijke vrijheid. Het mooiste wat je jezelf cadeau kunt geven, om dié innerlijke rust te vinden, waar ons hart naar op zoek is. 

De naam van het huis ‘Casa Caminante’ is Spaans voor ‘Huis van de Reiziger’. Na vele jaren van verbouwen is het huis meegegroeid met de vele reizen die de eigenaren Sylvia & Frans hebben gemaakt en is het geworden tot wat het nu is. Een prachtig stijlvol huis met een verhaal. Elke kamer heeft haar eigen, unieke karakter. Een huis vol verhalen, voortvloeien in het huis aangebrachte materialen en inrichting. Kortom een huis met een ziel! We wensen je een verblijf dat je verwachtingen overtreft.

‘moge de ziel van Casa Caminante je tillen over grenzen die hier niet bestaan.’

 

NU TE BOEKEN VIA WWW.ZENSAYOGA.NL OF INFO@ZENSAYOGA.NL

 

Yogaruimte

Maurice (masseur) & Sandra (yogadocente & coach)

Samen dineren

magnetiseren zensa yoga sandra koornneef

Ayurvedische massage

* AYURVEDISCHE MASSAGE * OKTOBER ACTIE *

Ayurvedische massage 55 minuten (rug- nek -schouders- armen) Normaal € 55,- maand oktober € 35,-.

Indiase hoofd/gezichtsmassage 25 minuten (schouders – nek – gezicht -hoofd) Normaal € 29,50 maand oktober € 19,-.

Zensa Yoga is al jaren gespecialiseerd in yoga & coaching en biedt vanaf 1 oktober ook massges aan. En wat voor massages! Beide massages zijn behandelmethoden binnen het natuurgeneeskundig gezondheidssysteem Ayurveda. Ayurveda wordt gezien als het oudste geneeskundig- en gezondheidssysteem dat zo’n duizenden jaren geleden op schrift werd gesteld. Het is een holistisch systeem afkomstig uit India en betekent: kennis (veda) van het leven (ayur).

De ayurvedische massage is een massage met de handen waarbij de druk wordt afgestemd op de fysieke structuur van de klant. Door de behandeling van de energiekanalen – de nadi’s – en de energiepunten heeft deze massage een energetisch aspect. Het heeft een reinigend effect van lichaam en geest, ontspant, voedt en balanceert fysiek en geestelijk. Knelpunten worden behandeld, bindweefsel en spieren worden losgemaakt. Het zelfgenezend vermogen van het lichaam en de geest worden gestimuleerd. Echt een cadeautje voor jezelf.

De massage:
1) verbetert de weerstand en activeert het lymfesysteem en de bloedsomloop
2) vermindert stress, vermoeidheid en slapeloosheid
3) draagt bij aan lichaamsbewustwording en verlichting van spierspanning
4) helpt bij klachten en vermindering van o.a. rugpijn, nekklachten, rsi, whiplash, reuma, stress, burn-out, spijsverteringsklachten en hoofdpijn.

Geschikt voor bijna iedereen! Niet als je zwanger bent, bij kanker of bij koorts.

Locatie: Zensa Yoga – Leehove 80 in De Lier (handig voor of na je yogales)
Reserveren is mogelijk op de volgende avonden: maandag-, woensdag- en vrijdagavond/ overdag zijn er ook genoeg mogelijkheden, alles in overleg.

Maurice van Dijk is de masseur van beide massages. Voor de Indiase hoofdmassage kan je ook terecht bij Sandra, zolang haar zwangere buik het toelaat.

Contact: Maurice van Dijk: 06-53154480/ Sandra Koornneef: 06-24898598 of stel je vraag/ maak een reservering via info@zensayoga.nl ovv MASSAGE

YOGAPROEVERIJ 19 MEI

YOGAPROEVERIJ 19 MEI – GRATIS LESSEN

Op zondag 19 mei bestaat Zensa Yoga 5 jaar en dat vieren we met GRATIS lessen.
Een mooie dag om even de tijd te nemen om met elkaar te genieten van een theetje met wat lekkers, een yogalesje te volgen of je te verdiepen in mediteren. Ontvang op deze gezellige dag meer informatie over wie wij zijn en wat we allemaal nog meer aanbieden. Leuk als je iemand meeneemt!

Heb je altijd al mee willen doen met yoga- of meditatielessen of wil je gewoon even aan komen waaien? Je bent van harte welkom.

De dag ziet er als volgt uit:

Hatha Yoga & Meditatie: 10.00uur t/m 11.00uur
Meditatie: 11.30uur t/m 12.15uur

Informatiebijeenkomst: 12.30uur t/m 13.30uur (voor kennismaking, toegang tot de yogaruimte, gelegenheid voor het stellen van vragen)

Yoga Nidra: 13.30uur t/m 14.00uur
RugYoga: 14.00uur t/m 15.00uur

Einde: 15.00uur

! hele dag is vrije inloop, maar meld je je toch liever aan, dat mag ook via info@zensayoga.nl !

Namasté Sandra
Zensa Yoga & Coaching
Tel: 06-24 898 598

zensa yoga sandra koornneef rust ruimte balans

OPEN DAG 17 MAART

Op 17 maart opent ons LifeStylecentrum in De Lier haar deuren voor jou. Het team van Zensa Yoga nodigt je van harte uit om deze middag GRATIS yoga/ meditatie te volgen, gewoon een theetje te drinken met gelijkgestemden of kennis te maken met ons en met de buren; Nicoline van Herbalife & Esther van Praktijk HartsTocht.
Dit is ook dé kans om je man, vrouw, kinderen, familie of vrienden een lesje yoga te geven en te laten ervaren wat yoga met je kan doen. De deur staat voor jullie open en de thee staat klaar. Aanmelden is niet nodig, het is een ongedwongen ‘OPEN INLOOP’.
PROGRAMMA ZENSA OPEN DAG
13.00uur MEDITATIE
– korte uitleg wat meditatie is, wat het met je doet en hoe je je hoofd rustig kan maken.13.45uur RUGYOGA
– rugklachten? Dan is deze les helemaal geschikt voor jou. Ervaar de kracht van Integrale Yoga en leer de positieve werking van ademhaling, ontspanning en yogahoudingen.14.30uur HATHA YOGA
– in deze les ervaar je hoe de lessen worden gegeven bij Zensa Yoga. Echt een cadeautje voor jezelf. Of je nu beginner of gevorderd bent, maakt niet uit. Een laagdrempelige les voor IEDEREEN.

15.15uur FLOWYOGA
– Deze flow yoga brengt je lichaam actief in beweging, je aandacht in het hier en nu, en ook wordt er meer lichaamsbewustzijn gecreëerd door de uitvoering van de houdingen.

16.00uur TIENERYOGA
– Heb je een tiener in huis en kan hij of zij wat rust gebruiken? Hoe leer je ze dat? Wat gaat er allemaal in ze om? Kunnen ze de druk allemaal wel aan? Laat ze in een kort half uurtje kennis maken met yoga.

16.30uur TIJD VOOR THEE
– praatje – kennismaking team Zensa & yoga ruimte

Nieuwe Yogaruimte

Yesss we gaan VERHUIZEN

Vanaf december gaan we met onze prachtige yogastudio verhuizen naar een locatie niet ver weg van waar we nu zitten. Dus nog steeds lekker centraal in hartje Westland, goed te bereiken vanaf De Lier, Naaldwijk, Maasdijk, Maassluis en alle andere plaatsen om De Lier. Op de Leehove 77 hebben we meer dan 3 jaar les mogen geven en is Zensa Yoga uitgegroeid tot buiten haar jasje. Met heel veel plezier en dankbaarheid kijk ik terug op deze onwijze mooie jaren, waarin de groei zichtbaar was. Vooral de groei bij de leerlingen, het vertrouwen, de ontspanning, de stilte en de weg naar het Ware Zelf. Prachtig. Zo dankbaar dat jullie de weg steeds weer weten te vinden….. Het is zo mooi, deze vorm van Yoga.

De nieuwe locatie is Leehove 80, ongeveer 50 meter verder. Het is hier rustiger, stiller, ruimer, de entree is groter en we beschikken over 7 eigen parkeerplaatsen. En het voelt hier zoooo fijn aan. Heel relaxt. Het klussen is nog in volle gang, maar we zijn al een aardig eindje op weg. Het leuke is dat je vanaf december, voordat je les begint, heerlijk een theetje kan drinken in de thearoom, boekje lezen of één van de tijdschriften pakken. Gewoon op de bank of aan de tafel. Klinkt toch super! En daarom worden overdag de lessen ook uitgebreid. Check hiervoor het lesrooster.

Nieuwsgierig geworden? Vanaf 4 december worden de lessen op de nieuwe locatie gegeven. Je bent meer dan welkom om mee op reis te gaan, op zoek naar balans, rust, je Ware Zelf en de stilte…..

Liefs Sandra

zensa yoga sandra koornneef rust ruimte balans

Wat te doen bij rugkachten?

Vermoeidend hè, rugklachten? Ben je het ook ZO ZAT?

Ik ga je een hele andere kijk geven op pijnen in lichamen. Soms is het een raadsel waar het vandaag komt en dan ‘moet’ je er maar mee leren leven. Dat wil je toch niet, daarvoor leef je toch niet? Dus waarom zou je er dan MEE samen leven? In mijn praktijk komen er mensen langs met de meest logische én meest vreemde pijnklachten. En velen vinden dan met een beetje hulp de oplossing. Daar zit geen tijd aan gebonden, want ja, wat is tijd? Het ligt er helemaal aan hoelang je alles al vast houdt, want soms lijkt het alsof het een onderdeel van je is geworden. En dat is dan ook zo! Pijn is een reactie van je lichaam dat ‘iets’ teveel is en dat het als een blokkade in je heeft genesteld.

Maar je lichaam is een zo bijzonder werktuig, zo’n mooi verfijnd systeem. Denk er eens over na! Zonder lichaam ben je nergens, dus wees er gewoon gelukkig in en wees er ook een beetje lief voor. Je moet er de rest van je leven nog mee doen 🙂


Tip 1: ONTSPAN

Kijk eens naar wat je doet op een dag. Je lichaam is soms topsport aan het leveren en jij verwacht dat je met een beetje slaap alles wel weer goed komt. Onspan tussendoor eens. Ga eens zitten en voel je dan niet schuldig. Of even een kwartiertje liggen, zet een relax cd-tje aan en ontspan of mediteer.

Tip 2: DRUK
Heb je ook vaak het idee dat je het druk hebt? Dat je een bepaalde soort druk voelt van binnen. Zodat je continue maar doorgaat en doorgaat, omdat het een soort van ‘moet’? Herken je dit (waarschijnijk wel) heb je het dan naar je zin? Er wordt heel veel van ons verwacht, om een leuke partner te zijn, vriend/ vriendin, moeder/ vader, goed werk en een prachtig huis en auto. Toch? Het moet van buiten allemaal mooi zijn en dat voert de druk in jou op. Ga eens kijken naar die innerlijke en uiterlijke druk die je ervaart. Door het te gaan zien, zal het al veranderen.

Tip 3: ADEMHALING
Een natuurijk ademhaling is belangrijk voor je lichaam en geest. Geest? Ja, je geest. Die heeft iedereen namelijk, anders zou het vrij lastig zijn je lichaam te doen bewegen 😉 Een goede, mooie, grote, diepe ademhaling naar je onderbuik is ‘normaal’. Heb jij die? Denk t niet…. Dan mag je de komende tijd als je jezelf dat kwartiertje ontspanning gunt, je ademhaling gaan verdiepen. Adem rustig, regelmatig en langzaam naar je onderbuik.

Tip 4: BEWUSTWORDING
Bij bewustwording begint alles, de verandering in je hele zijn. Ben je niet bewust, zal er niets veranderen en zal alles blijven, zoals het altijd al is gegaan. Maar iets gaat er dus niet goed, want je hebt pijn. Bewustworden zit in je hele dag, van het opstaan in de morgen, tot alle prikkels die je ervaart de hele dag door, word je bewust of je het naar je zin hebt wat je doet, heb je stress, hoe is je ademhaling, zit er spanning in mijn lichaam? Al die partronen zitten vastgeroest in jou, dus ook in jouw lichaam. Je kunt dit doorbreken, door alleen al bewust te worden.

Tip 5: VOLG RUGYOGA BIJ ZENSA YOGA
Ik ben ervaringsdeskundige qua chronische rugklachten en heb 8 jaar met ernstige zenuwpijnen moeten leven. Totdat ik de oplossing heb gevonden in integrale hatha yoga, ademhalingstechnieken, ontspanning, concentratie en meditatie. Niks zweverigs aan, gewoon de reis naar je eigen Zelf maken. Dus je innerlijke geluk vinden. Dat is toch wel de leukste manier om in het leven te staan. Door middel van mijn jarenlange kennis nu, geef ik dat met alle liefde door aan jou. Dat is namelijk mijn levensdoel geworden, mensen van hun pijn afhelpen.

Check mijn verhaal op de site: www.zensayoga.nl. Succes met bovenstaande tips, binnenkort meer over pijn, energie en karakter.

 

docent zensa yoga sandra koornneef

Nieuwe Yogadocent bij Zensa Yoga

We zijn heel trots om te melden dat Zensa Yoga &  Coaching uitbreidt met een nieuwe yogadocent Léon van Velden. Zijn diploma heeft hij al eventjes binnen en binnenkort gaat hij de beginnerscursus yoga & meditatie starten. Hij stelt zich graag aan je voor:

Toen ik 2 jaar geleden de yogastudio van Zensa Yoga binnen stapte, kon ik niet vermoeden dat ik nu mijn eerste yogalessen zou gaan geven. Yoga was voor mij nog een compleet onbekende wereld. Natuurlijk las en hoorde ik er wel eens over, maar in mijn beleving was het niet meer dan het doen van bewegingsoefeningen en een goede manier om tot rust te komen. In een periode waarin ik niet lekker in mijn vel zat en last had van overspanningsklachten, was dit overigens alleen al heel erg prettig en welkom.  Inmiddels ben ik tot de ontdekking gekomen, dat yoga veel meer is dan dat. Ik heb in mijn leven mooie reizen gemaakt, maar mijn yoga reis in de afgelopen periode is veruit de mooiste reis geworden. Het heeft mijn leven op meerdere vlakken een positieve wending gegeven. Ik kan oprecht zeggen dat het me een gelukkiger mens heeft gemaakt. Mijn aspiratie is groot om ook anderen kennis te laten maken met de yoga. Ieder op z’n eigen manier, een manier die bij haar of hem past. Niks moet, alles mag. In de drukke maatschappij waarin we leven, waarin van alles moet, kan het volgen van yoga en meditatielessen echt een verademing zijn. Je komt echt toe aan jezelf. Ik gun het iedereen. Gun jij het jezelf ook ?

bewust van lichaam en geest zensa yoga sandra koornneef

Beginnerscursus Yoga & Meditatie

Start 4 oktober – woensdagmorgen 09.00uur t/m 10.30uur – 12-weekse cursus

Heel leuk nieuws!! Op woensdagmorgen 4 oktober start er een beginnerscursus yoga & meditatie. Echt het beste cadeau wat je aan jezelf kan geven. Iedereen heeft een bepaald doel om aan deze lessen mee te doen en deze cursus helpt je bij jouw doel. In deze Westerse cultuur wordt steeds meer van ons gevraagd, de druk die we vaak ervaren (bewust of onbewust) nemen we de hele dag mee en daarom is het belangrijk voor jezelf om te leren om dit los te laten. Natuurlijk creeër je ook een soepel lichaam en vergroot je het bewustzijn door even helemaal in het moment te zijn. Een hele natuurlijke belevenis! Hieronder meer informatie over de onderdelen die in de anderhalf uur durende les voorbij komen:

Hatha Yoga
Het aannemen van specifieke lichaamshoudingen is Hatha Yoga. Je bereidt je op de houding voor door de aandacht te concentreren. Gedurende het aanhouden van de houding wordt alle aandacht hierop gericht. Je wordt bewust van de lichaamsdelen die bij de houding betrokken zijn, de ademhaling en de werking ervan. Het resultaat van Hatha Yoga is een gezond functionerend lichaam en een heldere geest. Na de oefening volgt een rusthouding om de werking van de oefening te observeren. De energie die door de yogahouding is vrijgekomen wordt aan het zenuwstelsel toegevoegd door de rusthouding even aan te houden.

Pranayama/ Ademoefeningen
Pranayama zijn oefeningen voor het verbeteren, uitbreiden en beheersen van de ademhaling. Je gaat je natuurlijke ademhaling weer terug vinden.

Ontspanning
Tijdens de ontspanningsoefeningen word je bewust van spanning in verschillende delen van het wezen. Het bewustworden en observeren hiervan is een eerste stap om tot verdiepte ontspanning te komen.

Meditatie
Het stilmaken van het denkvermogen is belangrijk om de concentratie te kunnen richten. Tijdens de meditatie kom je in aanraking met de mentale stilte, een fundamentele ervaring in de Integrale Yoga. 

Deze beginnerscursus wordt gegeven door yogadocent Léon van Velden. Inschrijven kan via deze link.

 

 

rust ruimte balans yoga naaldwijk Sandra Koornneef

Yogalessen weer van start

WE GAAN WEER VAN START

Deze week (week 34) gaan alle yogalessen weer beginnen. Ik heb er weer super veel zin in. Jij ook? Ik hoop iedereen weer te zien!!

Wil jij je vakantiegevoel vasthouden, dan zijn de yogalessen bij ons echt een heel goed idee. Kijk wanneer er voor jou een plekje vrij is of geef gerust aan als je zelf een groep wilt starten met anderen. Mogelijkheden genoeg 🙂

NIEUW BIJ ZENSA YOGA & COACHING

* FlowYoga: start 26 augustus 09.15uur – 10.30uur

* Meditatiecursus 8 weken: start 7 september 20.30uur – 21.30uur

Lenig hoef je niet te zijn voor onze lessen, het idee van de Integrale Hatha Yoga is om je bewustzijn te vergroten. Je bewustzijn? Ja, weer in contact komen met je eigen lichaam, het denken gaan zien, je gevoelens tot rust brengen en op een fijne manier je lichaam steeds soepeler en pijnvrij te maken. Soms met kleine stapjes, andere keer met iets grotere stappen. Dat is voor iedereen anders. Het is ook geen wedstrijd waar je aan meedoet, je herondekt steeds meer jezelf. Een soort ‘verlangen’ waar iedereen naar uitgaat. Weer terug te komen bij je Ware Zelf, iets heel natuurlijks en daardoor niet zweverig. Ik kan je vertellen dat ik ook begon met een heel pijnlijk en stijf lichaam. Als ik dan yoga kan doen, kan jij het ook. Het is echt een cadeautje voor jezelf. Je kan verhalen lezen over anderen bij de recensies.

Contact: 06-24 898 598 – info@zensayoga.nl – www.zensayoga.nl – Sandra Koornneef 

HIPPIEVAL 2 JULI 2017 – KICK OFF MORNING YOGA

Yeahhh!! Aantaande zondag staat Hippieval op het programma. Een super leuk festival voor het hele gezin. Kom je ook? Deze dag beginnen we heel bijzonder met de Kick Off Morning Yoga georganiseerd door Zensa Yoga. Een heerlijke flowyoga zorgt ervoor dat je helemaal in dé Ibiza-state-of-mind de dag verder gaat vertoeven op het festival.

Interesse? Koop de laatste kaartjes via www.hippieval.nl.