zensa yoga sandra koornneef rust ruimte balans

Wat te doen bij rugkachten?

Vermoeidend hè, rugklachten? Ben je het ook ZO ZAT?

Ik ga je een hele andere kijk geven op pijnen in lichamen. Soms is het een raadsel waar het vandaag komt en dan ‘moet’ je er maar mee leren leven. Dat wil je toch niet, daarvoor leef je toch niet? Dus waarom zou je er dan MEE samen leven? In mijn praktijk komen er mensen langs met de meest logische én meest vreemde pijnklachten. En velen vinden dan met een beetje hulp de oplossing. Daar zit geen tijd aan gebonden, want ja, wat is tijd? Het ligt er helemaal aan hoelang je alles al vast houdt, want soms lijkt het alsof het een onderdeel van je is geworden. En dat is dan ook zo! Pijn is een reactie van je lichaam dat ‘iets’ teveel is en dat het als een blokkade in je heeft genesteld.

Maar je lichaam is een zo bijzonder werktuig, zo’n mooi verfijnd systeem. Denk er eens over na! Zonder lichaam ben je nergens, dus wees er gewoon gelukkig in en wees er ook een beetje lief voor. Je moet er de rest van je leven nog mee doen 🙂


Tip 1: ONTSPAN

Kijk eens naar wat je doet op een dag. Je lichaam is soms topsport aan het leveren en jij verwacht dat je met een beetje slaap alles wel weer goed komt. Onspan tussendoor eens. Ga eens zitten en voel je dan niet schuldig. Of even een kwartiertje liggen, zet een relax cd-tje aan en ontspan of mediteer.

Tip 2: DRUK
Heb je ook vaak het idee dat je het druk hebt? Dat je een bepaalde soort druk voelt van binnen. Zodat je continue maar doorgaat en doorgaat, omdat het een soort van ‘moet’? Herken je dit (waarschijnijk wel) heb je het dan naar je zin? Er wordt heel veel van ons verwacht, om een leuke partner te zijn, vriend/ vriendin, moeder/ vader, goed werk en een prachtig huis en auto. Toch? Het moet van buiten allemaal mooi zijn en dat voert de druk in jou op. Ga eens kijken naar die innerlijke en uiterlijke druk die je ervaart. Door het te gaan zien, zal het al veranderen.

Tip 3: ADEMHALING
Een natuurijk ademhaling is belangrijk voor je lichaam en geest. Geest? Ja, je geest. Die heeft iedereen namelijk, anders zou het vrij lastig zijn je lichaam te doen bewegen 😉 Een goede, mooie, grote, diepe ademhaling naar je onderbuik is ‘normaal’. Heb jij die? Denk t niet…. Dan mag je de komende tijd als je jezelf dat kwartiertje ontspanning gunt, je ademhaling gaan verdiepen. Adem rustig, regelmatig en langzaam naar je onderbuik.

Tip 4: BEWUSTWORDING
Bij bewustwording begint alles, de verandering in je hele zijn. Ben je niet bewust, zal er niets veranderen en zal alles blijven, zoals het altijd al is gegaan. Maar iets gaat er dus niet goed, want je hebt pijn. Bewustworden zit in je hele dag, van het opstaan in de morgen, tot alle prikkels die je ervaart de hele dag door, word je bewust of je het naar je zin hebt wat je doet, heb je stress, hoe is je ademhaling, zit er spanning in mijn lichaam? Al die partronen zitten vastgeroest in jou, dus ook in jouw lichaam. Je kunt dit doorbreken, door alleen al bewust te worden.

Tip 5: VOLG RUGYOGA BIJ ZENSA YOGA
Ik ben ervaringsdeskundige qua chronische rugklachten en heb 8 jaar met ernstige zenuwpijnen moeten leven. Totdat ik de oplossing heb gevonden in integrale hatha yoga, ademhalingstechnieken, ontspanning, concentratie en meditatie. Niks zweverigs aan, gewoon de reis naar je eigen Zelf maken. Dus je innerlijke geluk vinden. Dat is toch wel de leukste manier om in het leven te staan. Door middel van mijn jarenlange kennis nu, geef ik dat met alle liefde door aan jou. Dat is namelijk mijn levensdoel geworden, mensen van hun pijn afhelpen.

Check mijn verhaal op de site: www.zensayoga.nl. Succes met bovenstaande tips, binnenkort meer over pijn, energie en karakter.

 

rabobank krant zensa yoga sandra koornneef

Oplossing hernia

Dé oplossing van mijn hernia, geschreven in een leuk interview.

Het is alweer een jaar geleden. Heel spontaan belden ze van de Westlandse krant op om te vragen of ze me mochten interviewen. ‘Maar waarom dan?’ vroeg ik. Ja, we hebben een artikel van je gelezen in het vakblad van Rabobank Westland en zodoende zijn we geïnteresseerd geraakt in je verhaal. Het verhaal over je rugpijn, je hernia, je operaties en je herstel d.m.v. rugyoga. Dat uiteindelijk de vorm yoga die jij volgt en nu geeft, je daarbij heeft geholpen. Heel bijzonder hoe dat is gegaan. En dat is het zeker, dus gun ik jou een kijkje in mijn leven om je hoop te geven op een herstel van jouw pijn.
Nog altijd ben ik dankbaar voor alles wat er op mijn pad komt, de mensen die ik mag begeleiden en helpen in hun zoektocht naar minder pijn.

Het interview https://zensayoga.nl/blog-post/groot-westland/

 

 

Magisch Mooi

Weer terug van een magische vakantie… Heb er gewoon even geen woorden voor om te omschrijven hoe deze reis is geweest voor mij en de anderen om me heen. Elke dag zooo gelachen, elke dag zo stil geweest van binnen tijdens de yoga & meditatie les. De verbinding van de groep was prachtig, iedereen is innerlijk gegroeid tijdens deze reis en wondertjes gebeurden gewoon voor me neus.  De laatste foto is Es Vedra, een magische plek op Ibiza. Via google kan je daar veel meer over vinden….

Dankbaar voor alle lieve schatten die op mijn pad zijn gekomen door deze reis…. Niets is toeval, alles is mogelijk.

Let’s just wait patiently and see what will happen next

 

De stilte in….

Ik probeer je mee te nemen op mijn reis… Dit is het uitzicht in de avond. MAGISCH! Voelt goed om hier te zijn. De zonsondergang is hier mooi, de villa is prachtig en de yoga en meditaties heerlijk. Zo gek om zelf les te volgen haha!!

Morgen hebben we een stilte dag, de hele dag niet praten, niet schrijven, maar echt de stilte in… Helemaal terug naar je Ware Zelf. Ben zooo benieuwd. Iemand ervaring mee? Ik lees t graag! Liefs 💛

 

Eerste blog & Ibiza

Zoooo, de allereerste blog. Super spannend!! Als je het leuk vindt, kan je deze blog volgen en een kijkje nemen in mijn leven. En mijn leven is gevuld met yoga, meditatie, opleiding volgen in Rotterdam, familie, vrienden en de aankomende vakantie naar Ibiza. Morgen is het zover!! Lessen volgen in Yoga en Meditatie op Ibiza met allemaal mensen die ik volgende week allemaal ken. Mijn koffer is gepakt, paspoort ligt klaar. Ik ben er helemaal klaar voor!! Super veel zin in ☺️☀️☺️ Tot de volgende blog.